26.4.09

ART NEUTRE?

Divendres, 06 de gener de 2006

L'obra d'aquest noi, l'Eduardo Alvarado, em recorda una mica la d'en Miquel Barceló i té un no se qué d'Egon Schiele. Tanmateix les seves acuarel.les em resulten atractives. Trobo interessant l'austeritat del seu traç i la simplicitat del color translúcid que vesteix les siluetes. L'Alvarado es mou a mig camí entre la il.lustració, la pintura i el còmic. L'Eduardo és nascut a Miranda de Ebro, Burgos, i és un dels joves talents de l'art contemporani castellà. Podeu trobar més informació i més obres d'ell a la seva web.

[...]

Divendres, 05 de octubre de 2007

Avui us volem presentar l'obra interessant de Pic Moràlia, pintor nascut a Barcelona l'any 1973 i vinculat al Taller Nàpols. Pic Moràlia inaugura catàleg virtual i ens presenta una breu serie de la seva obra en aquarel.la. Provinent del món del disseny gràfic, l'autor manté un estil minimalista, amb imatges farcides de figures dinàmiques, coloristes i tribals, que viuen a cavall entre la figuració i l'abstracció. En l'obra d'en Pic hi trobem influènci
es de Miquel Barceló o de Eduardo Alvarado. Es recomanable una visita a la seva web.

[...]

Dissabte, 07 de gener de 2006

Nascuda a Madrid l’any 1955, Charo Aymerich va desenvolupar un interès primerenc per les arts plàstiques. Però paradoxalment, no va estudiar Belles Arts, que hauria estat el més natural, sinó que es va decantar per les Ciències de la Comunicació i va acabar treballant en el món de la publicitat. Aquest procés és molt usual trobar-lo entre la biografia dels artistes d'art contemporanis. Coses de la vida, ja veieu. El cas és que després de dos anys, a causa de la seva unió amb un noi holandès, la Charo va decidir traslladar la seva residència als Països Baixos, on va continuar treballant en el departament comercial d'una companyia petroliera important. Finalment, un bon dia, la Charo va decidir retornar als seus inicis i després de gairebé quinze anys implicada en el món del negoci, reprèn la pintura, que mai hauria d'haver arraconat, i ingressa a la "Willem De Kooning Academy" de Rotterdam. La Charo, ara sí, ja és pintora a temps complet i treballa en el seu estudi de Rotterdam, on encara resideix. La seva obra és realista. I jo diria que igual que em va passar en analitzar l'obra de l'Eduardo Alvarado, també trobo en la Charo influències de la il·lustració i del còmic. La seva qualitat tècnica és innegable i la seva producció té cert interès pels amants del retrat i de la pintura més figurativa. A la seva web, molt complerta, hi trobareu més informació i una galeria amb les seves obres.

Didac Fost