7.10.12

PROXIMAMENTE: YOU DISTURB MY THOUGHTS


Eduardo Alvarado (Miranda de Ebro, Španija, 1972) završio je akademiju San Fernando u Madridu 1995. Imao je 40 samostalnih izložbi u svojoj zemlji i inostranstvu, a njegovi radovi predstavljeni su na mnogobrojnim kolektivnim izložbama. Izvestan broj njegovih dela nalazi se u nekim od poznatih kolekcija.


Vesna Pavlović (Niš, 1971) završila je Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Imala je 18 samostalnih izložbi i preko 200 kolektivnih. Učestvovala je u brojnim umetničkim kolonijama. Član je ULUS-a i udruženja grafičara NGK. Radi kao profesor na Fakultetu digitalnih umetnosti u Beogradu (Univerzitet Metropolitan).


Na izložbi pod nazivom „You disturb my thoughts“ umetnici će se predstaviti kolažima koji su nastali montiranjem originalnih radova (slika, akvarela i crteža) stvaranih tokom čitavog njihovog umetničkog opusa. Upotrebivši tehniku kolaža, kao izraza konstrukcije ali i dekonstrukcije, ujedinili su fragmente i oblike u jedinstvenu simboličku predstavu. Pre dve godine prilikom susreta na likovnoj koloniji u Španiji ovo dvoje umetnika prepoznalo je srodnost senzibiliteta. Ovaj jedinstveni nastup, čija inspiracija je u iskrenosti udruženoj sa povišenom osećajnošću i misaonošću, usmerava zajedničko stvaralaštvo. Njihova umetnička preokupacija i estetsko promišljanje svakako se suprotstavljaju prisustvu banalno provokativnih slika svuda oko nas. Njihovi kolaži vibriraju privlačnom i emotivnom energijom, neagresivno i krajnje otvoreno, Ta fascinantna i delotvorna energija proističe i iz višeslojne likovne strukture dela.

Ovi radovi su serija ozbiljnog, ujednačenog, specifičnog rukopisa i likovnog govora usmerenog ka „uznemiravanju“ čula. Naslovi radova kao što su „Dream of you“, „The monster of love“, „Catch my thoughts“, „Passion“samo su nagoveštaj dijaloga između Vesne i Eduarda, a kombinovanje i sinhronizacija arhetipskog sadržaja i pojavnog sveta oblika na radovima govore o trajnosti i kontinuitetu u njihovom radu.


VESNA PAVLOVIĆ I EDUARDO ALVARADO: YOU DISTURB MY THOUGHTS
izložba slika i kolaža


sreda, 24. oktobar u 19.00 (traje do 8. novembra)